Speltmors helse-rytme. Sådan er du stærk og slank og rask. For Good.

I forbindelse med at jeg deltager i en januar-detox-gruppe og skriver en artikelserie om, hvordan jeg vandt over overvægten og følgeskaderne efter kemoterapi, har jeg skrevet min daglige helserytme ud, som den ser ud her ved årsskiftet 2015 / 2016. Here it goes: 

Jeg står op hen ad halv ni. Børster mine tænder, mens jeg laver kaffe. Jeg drikker to stærke kopper kaffe (espresso eller italiens kaffekande) med soyamælk, og tager en Q10 tablet. Måske drikker jeg også et glas vand. Jeg propper fødderne i en balje vand med epsomsalt og relevante æteriske olier. Som udgangspunkt er det Joy, men efter nogle måneder, har det ændret sig og jeg fodbader mere varieret. Jeg starter diffuseren om morgenen, gerne med abundance og appelsin, eller med en opfriskende peppermint og citron. Eller noget andet. Morgenstemningen er selvfølgelig ikke altid den samme.

 

Klokken halv ti løber jeg en tur. Det gør jeg HVER dag. Et sted mellem tre og fem kilometer, en anelse mere i weekenderne.

Når jeg tager løbesko på, smører jeg mine fødder ind i salve. Nogle gange med lavendel, som er godt at få ind i kroppen. Lavendel er beroligende for nervesystemet, rensende og en basal olie for indre stabilitet. Hvis jeg føler mig lidt småslatten, smører jeg fødderne med Thieves, eventuelt Thieves og Oregano eller Thieves og Copaiba. Det smarte er, at fødderne arbejder så meget, når man løber, så optagelsen af olierne er meget effektiv. Det er værd at tænke over dette, og bruge situationen optimalt.

 

Vel hjemme træner jeg mavemuskler i mindst ti minutter. Og strækker ud, basalt bare løbemuskler, på ambitiøse dage lidt mere yogastyle.

 

Så chiller jeg med to store glas kombucha, hver med to-tre dråber grapefrugtolie. Kombucha er fermenteret the, og indeholder mangen et helsebringende enzym, gode b-vitaminer og svampe på de godes hold. Grapefrugtolie er udrensende, leverstøttende og simpelthen saliggørende for alle mulige hjørner af vores helbred. Hukommelse og sund celledeling er værd at nævne. Og så smager kombinationen af de to i øvrigt himmelsk.Jeg drikker også en liter vand. Med lime-olie, to tre dråber. Limeolie er stærk. Limeolie afbalancerer kroppens ph-værdi, ligesom andre citrusolier. Jeg er ikke altid systematisk. Nogle gange bruger jeg citronolie, nogle gange med peppermint, nogle gange noget andet. Ind i mellem har jeg slet ikke brug for alt det vand, og drikker vand senere på dagen. 

 

På dette tidspunkt går jeg i bad. Jeg vasker mig kun med Marseillesæbe, og vasker kun hår i vand. Bagefter smører jeg min skadede hud omkring kejsersnit-ar og strækmærker efter fire graviditeter med en hjemmerørt bodybutter med frankincense, grapefrugtolie og copaiba. I ansigtet bruger jeg en hjemmerørt ansigtscreme, blandet med avivirs solcreme faktor 40. Denne er med frankincense og lavendel. Jeg dupper Joy på håndled og hals, med mindre min organisme kalder på noget andet. Valor og Abundance kalder den ofte på.

 

Til frokost hen ad klokken et, spiser jeg en salat. Her er oceaner af muligheder, læs eventuelt min artikel om salater. Jeg swaytester alt hvad jeg spiser, det betyder, at jeg stopper op og spørger mig selv, om jeg har godt af / brug for at indtage denne fødevare / drik. Min organisme fortæller mig tydeligt, om svaret er "ja" eller "nej" og for mig, er det supergodt at slukke for hjernen og lytte til kroppen på denne måde. Hvad ved det og hvorfor det virker, kan man jo danne sig sin egen mening om. Men efter, jeg er begyndt at swayteste min mad, mine kosttilskud osv, er mit helbred blevet markant bedre. Læs mere om swaytesten ved at følge linket her. 

Nogle gange har jeg været top-tjekket og lagt kål i citron og salt, inden jeg løb. Nogle gange har jeg en rest. De fleste dage snitter jeg en frisk salat på dette tidspunkt. Min krop vil gerne have vegansk kost, så de er en salat af planter, med en dressing på olivenolie, hvidløg, citron og Braggs (eller ægte soya), med himmalayasalt og knust peber. Måske ingefær, måske frisk kurkemeje. Jeg kan godt lide at få de fleste farver med, og topper med en håndfuld nødder, hvis jeg har. Ligegyldigt hvad, egentlig. Salat laver jeg på ren intuition, egentlig, mere end sway. For jeg har jo swayet alting, da jeg købte det.

Efter frokost tager jeg et helt batteri af kosttilskud. Det er ikke altid helt det samme (som nævnt swayer jeg det lige), men i regelen er det to Mega B Stress tabletter fra Solary, tre chlorella-tabletter, en selen fra Pharma Nord, en håndfuld d-vitamin, to gram c-vitamin og et stor skefuld olie-tilskud (hørfrø, hamp, oil of life, sådan lidt på rotation).

 

Om eftermiddagen drikker jeg et stort glas ginger-fermenteret-drik, optimalt med orangeolie i. Jeg fortryder det altid, når jeg glemmer orangeolien. Det er delikat at komme en sjat danskvand i ginger, især hvis man er begynder, for ginger er ret stærk. Det vidunderlige er, at ginger stadig er rå, og samtidig giver et boost af de gode bakterier og svampe. Jeg bliver helt høj af denne lille eftermiddags-drink, og føler mig som en del af min familiehistorie, hvor min virkelig gammel-rige og svenske overklasse oldemor sad i sin store lænestol med sit hvide hår og rette ryg og drak 5 o'clok Martine af sølv-'tini-glas. Med godt med gin i. Og en velartikuleret samtale. Og min farmor fortsatte traditionen, i hvert fald i mine ferier hos hende, sammen med alle mine højrøstede onkler og min broderende tante, min skøre hund og mine mange søskende. Vi fik kage og kaffe og sodavand og Martinier. Jeg drikker i det store og hele ikke alkohol, men hygger mig med min Ginger, retter ryggen og tænker, at forbindelsen til fortidens ånder, fællesskabet, malerierne og broderierne er veletableret med min Five o'clok Ginger. 

 

Senere på eftermiddagen drikker jeg en kaffe mere. Som regel. Ikke altid. Nogle gange drikker jeg to. Eller fire. Jeg drikker meget kaffe. Det er det rigtige for min organisme.

 

Til aften klokken syv spiser jeg en salat igen. Nogle gange er det en “varm salat”, atlså grønsager, som er stegt eller dampede. Enkelte sjældne kolde dage, er det en blendet suppe. Den KAN være med røde linser i. Når jeg er vild, laver jeg falafel. Mange gange spiser jeg bare resten af salaten fra frokost med noget dampet broccoli til, og en hel masse tahina. Af en eller anden skør grund skal jeg bare have ENORME mængder tahina. Det kan Sara sikkert fortælle alle detaler om. Jeg kan blot konstatere, at det skal jeg. Vi er jo en stor familie, og mange gange, især hvis vi har gæster (det har vi ofte), laver vi en hel buffet af alt muligt mad - for alle har deres preferencer og egne swaytestede behov, og man må jo gøre det godt for hele banden. Så spiser jeg noget af det, der er - hvad jeg nu kan tåle og har lyst til. Det går sådan set fint. Egentlig kan man jo spise nøjagtig så meget, man vil, hvis man har spurgt sig selv og sin organisme, om den vil have det og holder sig til planter, og holder sig fra korn og kartofler. Og altså kun spiser to gange om dagen. Så kan det altså ikke gå helt galt, hverken helbreds- eller vægtmæssigt. 

 

En lille stræk kaffe til dessert. Always.

 

Når jeg er vild og skejer ud, hvad jeg selvfølgelig ikke gør ret ofte, drikker jeg et par glas rødvin. Måske en gang om måneden. Lidt oftere spiser jeg noget mørk chokolade, nogle nødder og noget tørret frugt. I ekstreme tilfælde en håndfuld chips.

 

Når jeg putter børn om aftenen, får alle i familien fodmassage. De har hver deres fodsalve med hver deres olieblanding og det skifter, hvad de har brug for. Mere om det her (link). Jeg starter diffuseren med soveolier, som regel er det Storm, der swayer. For tiden sover vi oftest med lavendel og copaiba. Tre dråber af hver.

Når de sover, vasker jeg mine egne fødder igen, og smører dem med relevant salve. Om vinteren i DK er det oftest noget, som involverer Thieves. Jeg smører mavehuden igen, og hænderne (samme helende bodybutter som mave).Så gider jeg heller ikke mere. Så studerer jeg spansk lidt, eller strikker eller begge dele. Inden jeg går kold.Næste morgen begynder jeg forfra. Hver dag det samme. Faktisk meget befriende.

Slankemæssigt, taber jeg ca et kilo om ugen, nogle gange to. Jeg vil dog understrege, at det at tabe sig kun er en af flere fantastiske forandringer, det her har bragt med sig for mig.

 

---------------------------------------------------

FYI - Young Livings produkter, som jeg jo altså bruger mange af og er stor fortaler for, køber man ved at lave en konto på Young Livings hjemmeside. Man skal bruge et sponsornummer, fordi Young Living kun sælger produkter under MLM systemet. Altså man skal kende nogen at indrullere sig "under". På den måde får man en personlig hjælper, en som selv bruger produkterne, og som har et bagland af endnu mere erfarne olieterapi-typer. Denne person tjener nogle procenter af den omsætning, alle "under" vedkommende laver. I firserne kaldte man det pyramidespil, og i Danmark er vi vældig bange for den slags. Men i firserne solgte man værdiløse papirer og luftkasteller. Æteriske olier af terapeutisk kvalitet er et wellness og måske helbreds-produkt, en faktisk gave til tilværelsen, og det er selvfølgelig noget helt andet. Jeg er naturligvis ikke ude på et snyde nogen for noget som helst, men skal ligesom alle andre mennesker tjene nogle penge. Det gør jeg så på det her, stille og roligt. Alle som indrullerer sig "under" mig kan i øvrigt gøre det samme, og hvis du er interesseret i at lave en forretning ud af din viden om - og anvendelse af æteriske olier, kontakt mig endelig på cecilie@helendeolier.dk eller +4531223007, så vil jeg med glæde lære dig alt, hvad jeg ved, også om den sag. 

Læs flere artikler i: