Kebab-chilli, kærlighed til din mellemøsteninspirerede mad.

Nørrebros nationalret, fallaflen, burde ophøjes til lov: indføres som daglig skolemad, nu vi alligevel skal have det der skolemad. Om ikke andet for at lære børn at spise kebab-chilli, verdens allerbedste og allersundeste smagsforstærker. Go home E620-625

Vi har utallige gange gået på fallafelbar, bare fordi vi ELSKER kebabchilli. Her er ingen tisætningsstoffer at undslippe, det er ægte arabisk tradition og ikke noget ballade, hjemmelavet alle steder så vidt jeg ved. Men MAND hvor er det godt. Efter års søgen og eksperimenteren, fandt jeg endelig en simpel og skøn opskrift som rammer mine smagsløg. Hvor lækkert er det lige at have i køleren, når man dagligt serverer mad for en baby.

Kebab-chilli tilvirkes som følger:

2 spsk tørret, knust chilli koges i lidt vand. Når vandet er ved at være væk, tilsættes lidt mere, som koges ind. Dette gentages til man har en tyk chilli-grød. Ville nok gå hurtigere bare at sætte chilli i blød i nogle timer og så koge. 

I en anden gryde steges en ds tomatpure (eller tilsvarende mængde, det er de halvstore dåser), så syren fordamper og sukkeret karamelliserer lidt (tror jeg det hedder, i hvert fald bliver tomatmassen sød). Rør rundt så det ikke brænder på. Tilsæt 1-3 fed hvidløg, lidt knust rosenpeber, lidt knust sort peber, lidt salt og chilligrøden. Rør sammen til saltet er opløst og hvidløget lettere kogt (jeg synes det godt må have lidt skarphed tilbage), og kom på glas. 

Når det er kølet lidt ned, tilsættes smagsneutral olie (olivenolie smager virkelig dårligt i den her sammenhæng, vælg noget andet - gerne tidselolie, for det skal jo ikke varmes igen). Rør sammen, så der kommer olie i blandingen, og dæk med olie som konserverer. 

Vil du have en mindre fed sauce, kan du tilsætte vand i stedet, men så holder den kun nogle få dage på køl. Hos os er det ligegyldigt. Vi spiser det hele samme dag alligevel. Så faktisk har jeg det aldrig klar i køleren, når jeg serverer børnevenlig mad. Kun hvis jeg har lavet det til frokost.

Men jeg ville ønske, jeg havde.

Læs flere artikler i: