Hjemmebagte hindbærsnitter: En nem og økologisk opskrift

hindbaersnitter

Mine unger elsker hindbærsnitter, og da jeg har ret meget imod at købe færdiglavede snitter hos bageren (forestiller mig alt muligt klamt indhold, måske er det paranoia?), har jeg lært at bage dem selv.

Vi bager hindbærsnitter mere eller mindre på slump, ikke særlig konditoragtigt og lever fint med et kaotisk look. Hvis man vil se en tjekket version, har Blomsterberg udfoldet sig på DR, man kan sikkert finde det på DRs hjemmeside. Jeg er imponeret, og altid begejstret for talentfulde mennesker, men personligt får jeg stress af ambitionsniveauet. Det er trods alt mad, ikke arkitektur.

Hvis jeg er i god tid, ruller jeg en pølse og kommer den på køl. Så kan man uden det store besvær lave rimeligt pæne runde hindbærsnitter.

IMG_5600

Vi bruger følgende ingredienser, sådan omtrentligt

Ca 150 g blødt smør, det skal ud af køleren nogle timer i forvejen, eller hakkes i småstykker, så går det lidt hurtigere. Og det skal være godt økologisk dansk smør, der smager af smør, for den her kage smager rigtig meget af smør (og fordi økologisk smør fra græsfodret kvæg er decideret helsebringende, men det er en anden sag). Blandingsprodukter er bandlyst, og importeret smør er bare ikke godt nok. Færdig arbejde. Brug det gode smør til det her eller lad være med at bage. Kage er kun luksus, hvis de er lavet af gode råvarer.

250 g speltmel af den hvide slags, men fuldkorn forstås. Bare ikke groft malet.

50 g flormelis (helst den økologiske af rørsukker) hvis det skal være fint, men egentlig helst fuldkorns-sukker, altså sukker der er så lidt rafineret som muligt. Vi elsker Etiquantes Sucre de cannes complet, som man ikke kan købe i dk. Men man kan jo bare bruge internettet.

en halv vaniljestangs korn

IMG_5601

Ikke noget bagepulver, fordi jeg synes jeg kan smage det. Nu har jeg (siden sidst vi bagte hindbærsnitter) læst Anarkistens Bagebog (kan varmt anbefales), og hun skriver, at bagepulver uden fosfat kan man ikke smage. Så måske. Det er eksempelvis Skærtoftmølles, som fås i Irma. Men jeg bager altså bare hindbærsnitter uden bagepulver, synes ikke det er en luftighed, man går efter her. Snarere noget halv-sprødt, holdt sammen af rigtig god hindbærmarmelade og toppet med tyk glasur. Men hvis man vil have bagepulver i, skal det bare være en halv teksefuld, det skulle kunne gøre det.

en sjat vand til at samle dejen med

ca en halv dl god hindbærmarmelade (og ikke noget med at snyde med kvaliteten her!)

flormelis til glasur

Man samler en alm smørdej af smør, sukker, speltmel, vanilje ved at smuldre smørret ned i de tørre ingredienser. Når det er helt blandet sammen, kommer man en sjat vand i, to tre spiseskefulde, bare nok til at dejen hænger sammen. Ikke noget med at ælte! Dernæst rulles ud i rigeligt mel til to ca lige store firkanter, som bages v 200 grader i ca ti minutter. Det må godt være lidt blødt, når det kommer ud, for bliver kagen for sprød, er den både umulig at skære og kaotisk at spise. Den bliver ret meget mere fast, når den køler af, skal man huske. Hvis man har lavet runde stykker fra pølse på køl, skal de lige have lidt mere, fordi de er kolde til at begynde med.

IMG_5607

Når den er kold, smøres den ene med syltetøj, den anden lægges på. Ovenpå dette et tykt lag glasur. Multifarvet krymmel er meget festligt at se på, men fuld af mærkelige ingredienser, så vi er i stedet begyndt at bruge perlesukker, som har samme skønhed og knas. Det er også virkelig smukt at bruge rigtige friske hindbær i stedet for eller ovenpå. Til sidst skærer man i passende stykker; gerne efter lidt tid, når glasuren har sat sig lidt. Altså med mindre de er runde, så kan man nappe dem med det samme. God fornøjelse.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad

Lun chokoladekage med brombær og flødeskum: En guide til den perfekte dessert
Film og computerspil med substans. En hitliste.

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)