Himmelsk helsepizza, eller hurtig mandagsmenu til ni personer

Himmelsk pizza med hirse og spelt og hele balladen, skulle være ganske helse-agtig må man sige. Vi lavede den til tre voksne, en teenager, fire børn og een baby. Der var nok. Enkelte supplerede med lidt pasta fra i går, dog.

Pizzabund med havre, hirse, spelt yoghurt og hele balladen

Jeg er imod madspild, og har derfor løbende en ret klam skål i køleksabet med gammel havregrød (med hirse), yoghurt der ikke er spist op, samt havregryn med mælk og rosiner. Efter devicen: Det bli'r i familien, er vi ikke sarte og transformerer ca hver anden dag morgenmadsresterne til brød. Det er en rutine, der ligger udenfor den almindelige madlavning, at sætte en dej sammen. Fyrer noget vand, gær og salt ned i 'morgenmixet', og kører spelt og almindelig hvede i til det hænger sammen. Tilbage på køl, og så er der altid en dej klar, hvis man vil lave noget brød eller noget med brød. Enhver gourmand ville sikkert korse sig, men det her er både praktisk og sundt. 

(Se evt en TED-talk om madspild her; sætter nogle tanker i gang om vores forhold til mad)

Tomatsacue

En ds fl tomat, et revet løg, lidt salt blendes til det er helt ensartet - det her er jo til børn. Her er til ca tre pizzaer af bradepandestørrelse.

Ost: Her kan man jo selv vælge, jeg er ret glad for færdigrevet ost, så det bare er superlet at lave pizza. Men det er også dejligt at fyre tre forskellige gode oste på, og måske en sjat pesto eller en håndfuld basilikumblade. Men alle kan jo tænke selv, og vælte på, hvad man kan lide. Så er det bare ikke simpelt længere. 

Vores pizza er bare med tomat og ost, når det er hverdag. Nothing fancy. Men dejligt, simpelt og godt. Man ruller ud til en bradepandestørrelse, og lægger den op på bradepanden, inden man kommer tomat og ost på. Så en tur i varm ovn, et kvarters tid.

Hertil det grønne i form af gulerødder og majskolber. Dejligt, dejligt. Og dejlig simpelt.

Læs flere artikler i: