Familievenlig fredagsmenu: Vegetarisk curry, råkost, æg og brød

mad-rod

Vil gerne dele hverdagskaos som modsvar til fine damebladsfotos og tv-køkken

Fredagsmenu 3, curry, råkost, æg og brød

Jeg går og lader op til at skrive en artikel om børn og kunst - og den om socialiseringsprocesser. (Update: nu med link)

Pyh-ha. Ambitionerne er lidt løbet af med mig, og har sat mig i stå. Så her kommer en madopskrift, som forhåbentlig får mig i gang med at skrive igen. I øvrigt en virkelig dejlig menu med noget til alle i en familie med børn i alle aldre og med mange forskellige preferencer. Giv agt, det er vegetarisk!

Curry, brød, æg og ost, håndholdt grønt med Tahina.

Dagens curry:

  • 1 løg og 1 porre steges i olivenolie og smør, sammen med en god skefuld god økologisk karry (urtekram).
  • 3 mellemstore kartofler i småstykker
  • 4 gulerødder i skiver
  • 3 dl kogte kikærter (fra fryseren)
  • 3 dl kogte ris (fra i går)
  • 1 hårdkogt æg, hakket

Når det har stegt lidt tilsættes vand, og grøntsagerne koger i ca ti minutter

Så en sjat kærlighed (læs piskefløde)

Serveres med soya eller salt som man nu lyster, og hjemmelavet kebabchili.

Desuden fik vi dejligt brød, bagt på surdej. Lavet af vores veninde Annas surdej som jeg har været så heldig at få en sjat af.

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 1 spsk salt
  • speltmel, dalarhvede, durum - alt sammen økologisk: ca 700 g vil jeg tro: Nok til en ret våd dej, som står og bobler sammen over natten (husk at bygge den uden salt, tage surdej fra og bygge færdig med salt).

Deles til to brød, som forsigtigt foldes i facon med lidt ekstra mel, hæver ganske kort - måske tyve minutter - på bagepladen og bages i top-varm oven 250 grader til det er færdigt.

Ja, mere præcis bliver den opskrift altså ikke. Kunne sføli i forhold til menuen have været alt muligt brød.

Og desuden: Et par skiver frisk-indkøbt bagerrugbrød af den helt luksus-lækre slags.

Til brødet: Godt smør, dejlig parmesan

Æg: to ad gangen pisket og stegt i smør. Lavede fire portioner, tre af dem med knapt en kvart blok gedefeta i, lige smuldret hen over i de sidste 15 sekunder af stegetiden. Hemmeligheden er smør. Og økoæg forstås.

Gulerødder og økologiske røde pebre (som overhovedet ikke er dyre, hvis man køber den store pose hos Årstiderne) serveret med flydende Tahina (som ikke fås i økologisk kvalitet i Danmark)

Hårdkogte æg, blot fordi et af børnene er i en æggemads-fase

Cecilies tegningFik hverken taget fint billede af maden, eller hyggeligt af børn, derfor denne tegning jeg har lavet :)

Yep - det var det. Det var dejligt, alle blev ganske glade og mætte. Og til helse-folket, der kan få angst af alt det smør og piskefløde, der indgår i hverdagsmaden i vores hus, må jeg lige tilføje: På en kost af disse retter: Currys med fløde, æg stegt i smør, råkost, masser af oste, hvedebrød og et næsten dagligt forbrug af skønne kager, samt ret så store mængder kaffelatte og mandler, har jeg tabt ti kilo i år, dvs ca et om måneden. Det er ikke piskefløden, der er farlig kære venner. Det er det bare ikke.

Hvad det i stedet er, er en lang historie. Og den hører ikke til her.

Med kærlighed

Cecilie-Underskrift-300x133

Cecilie Conrad

Slow. Om at rode med HAMA-perler i timevis
Hjemmebørn og socialisering, et mærkeligt tema

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Leave a comment

Book en gratis afklarende samtale

Hvis du har lyst til at få støtte og rådgivning fra en erfaren mor til fire, unschooler, kræftoverlever, nomade/worldschooler som har prøvet meget og har voksne børn. Jeg er uddannet psykolog, og jeg har klare holdninger der er anderledes end de flestes.

Cecilie-portraet (2)