Det samme, bare noget andet - Dagens Salat Hit

I dag skinnede solen så fantastisk, at vi bagte en squashkage og tændte grillen. Sendte SMSer til alle mulige mennesker, og holdt en lille onsdagsfest. Kvinderne roste min salat, og jeg rodede mig ud i følgende forklaring:

Det er ligesom den der Dronningen af Vegetarismen -salat, bare med noget andet i.

Det var ikke lige en opsrkift, der var til at forstå, så selvom jeg lidt føler jeg gentager mig selv, kommer her opskriften på en salat, der ligner den forrige rigtig meget. Opskriften er skrevet sådan i arbejdsgang-termer. Nederst en ingrediensliste.

To almindelige (små) løg hakkes lidt og steges langsomt i olivenolie.

En rød peberfrugt skæres i store tern og tilføjes på stegepanden, varme på max - det må godt brænde lidt på.

Herpå væltes kogte kolde brune ris fra køleskab (sikkert også fint hvis de er friskkogte), det varmer igennem og der tilføjes lidt balsamico, og en seriøs sjat soya plus noget citronsaft. Når det er varmet igennem, evt med hjælp fra en sjat vand (der skal ikke mere olie på, det bliver klamt), hældes det i en rigtig stor salatskål....

..... som i forvejen indeholder dressingen, som man har lavet mens det andet var på panden:

stød tre-fire fed hvidløg med olivenolie og salt i en stenmorter

hak en god seriøs håndfuld persille rimelig fint. Med stilk og det hele, vi er ikke fine på den. Tilsæt en sjat citron og noget citronskal, noget olivenolie og lidt soya. 

Når risene er kommet varme på tilføjes et helt frisk spidskålholved fintsnittet. Det er vigtigt den er frisk, det er det, der er lækkert. Det skal blandes i, mens risene damper, fordi varmen lige mørner det en lille-bitte smule. Desuden et helt pibeløg (som lige så godt kunne have været to forårsløg), finthakket. 

Færdig arbejde. 

Ingredienser var:

olivenolie, citron, balsamico, soya, salt

 to løg, et pibeløg, en liter kogte ris ca, fire fed hvidløg, et spidskålhoved, en rød peberfrugt, et halvt bundt persille. 

Denne salat er ikke proteinkompletteret, da der var en allergiker i selskabet: Jeg kunne ikke komme mine belugalinser i. Men det kan man bare gøre. Eller spise hummus til, eller brød, eller ristede frø af en slags på. Det er let nok. God fornøjelse og kærlig hilsen til damerne.

august 2012

Læs flere artikler i: