Algebra - den lækre app

Storm går ikke i skole. Han er syv år, og ville være startet i første klasse i sidste måned, hvis han gik i skole. Men det gør han så ikke.

Og så alligevel. Storm går i hjemmeskole, og det er noget andet. Og i min fortolkning nok også misvisende, idet der ikke er det fjerneste, som ligner en skole ved vores liv. Det er i sig selv en lang historie. Her vil jeg blot reklamere for et virkelig sejt spil til iPad (måske kan man også få det til andre platforme, det ved jeg ikke). Det hedder dragon box, og mens man spiller det, lærer man at løse ligninger - og det på temmelig højt niveau. Dragon box 12+ når til temmelig avanceret niveau, og giver belønning for mest effektiv probleløsning. Sej udfordring, som vi elsker her. 

Det er et enestående eksempel på fantastisk nyskabende formidling af traditionel matematik. Hver en krone værd. Læs en fin anmeldelse eller bare køb det. Det er virkelig gribende. Og jeg kan med en moders blanke stolthed meddele, at min syvårige søn, som aldrig har gået i skole, er meget tæt på at være færdig med folkeskolens pensum i algebra takket være den her app. Det er da sejt nok. Især fordi det virkelig har været sjovt - også for de voksne: At genopleve ligningernes logik og se sig totalt overgået af en syvårig - samtidig. 

Læs flere artikler i: